Stand a chance to get FREE HapiNFT card in HapiHeros products!!!

Sebagai ibu bapa, salah satu cabaran anda akan hadapi adalah ketika memperkenalkan makanan pertama kepada anak anda. Tetapi jangan risau, kami sedia membantu! Dalam artikel ini, kami akan berikan resepi utama untuk membuat bijirin bayi yang mudah dengan menggunakan HAPiHEROS ® Natural Baby Cereal. 

Mari mulakan Dengan Resepi Bijirin Perisa Asli – Bijirin Bayi Semula Jadi: 

Saat pertama anda memperkenalkan makanan pepejal ke dalam diet si kecil adalah momen yang sangat penting. Bijirin adalah pilihan yang tepat sebagai makanan pepejal pertama kerana kelebihan nutrien yang ada untuk pertumbuhan dan perkembangan bayi anda. Malah ianya juga mudah disediakan.

Berikut adalah resepi bijiran bayi yang mudah menggunakan HAPiHEROS® Natural Baby Cereal: 

Bahan-bahan:  

Cara penyediaan: 

  1. Sediakan air suam sebanyak 80–100 ml ke dalam mangkuk. 
  1. Tuang 1 paket HAPiHEROS® Natural Baby Cereal ke dalam mangkuk yang berisi air suam. 
  1. Kacau sehingga larut dan sebati. 
  1. Hidangkan semasa suam. 

Resepi ringkas ini sangat sesuai untuk ibu bapa yang sibuk tetapi mahukan makanan terbaik, berkhasiat dan mudah untuk si kecil mereka.  

Pelbagaikan Resepi Bijirin Bayi Kreatif bersama HAPiHEROS® Natural Baby Cereal: 

Kita semua tahu bahawa bayi kita boleh membangkitkan kreativiti dalam diri di luar jangkaan kita. Daripada membuat lagu-lagu lucu hingga mencipta permainan imaginasi, kita sentiasa mencari cara baru untuk berhibur dan terlibat dalam kehidupan imaginasi mereka. 

Apabila tiba masa makan, pastinya kita ingin bayi kita mendapat nutrisi terbaik sambil menyajikan hidangan yang menyeronokkan dan kreatif. 

Oleh itu, mari kita kembangkan kreativiti dalam diri kita dengan mencuba beberapa resipi bijirin bayi yang lazat dan kreatif dengan hanya menggunakan HAPiHEROS®️ Natural Baby Cereal! 

Bahan-bahan:  

Cara penyediaan:  

  1. Sediakan air suam sebanyak 80–100 ml ke dalam mangkuk. 
  1. Tuang 1 paket HAPiHEROS® Natural Baby Cereal ke dalam mangkuk yang berisi air suam tadi dan kacau sehingga sebati. 
  1. Untuk rasa yang lebih lazat dan nutrien tambahan, campurkan bijirin tadi bersama susu, buah yang dipotong kecil atau sayur yang telah dikukus. 
  1. Hidangkan semasa suam. 

Berseronok ketika memasak boleh menjadi pengalaman yang menghiburkan. Dengan sedikit kreativiti, anda boleh bereskprimen dengan pilihan makanan yang ada seperti buah-buahan dan sayuran. Makanan bayi anda bukan sahaja berwarna-warni, tetapi ianya mempunyai pelbagai rasa dan tekstur.   

Kesimpulannya, 

Perkenalan makanan pejal kepada bayi anda boleh menjadi tugas yang sukar, tetapi dengan HAPiHEROS ® Natural Baby Cereal dapat memudahkan kehidupan anda selepas ini yang ingin memastikan anak-anak anda mendapat semua nutrien yang diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat.  

Apa yang membezakan HAPiHEROS ® Natural Baby Cereal ialah bahan utamanya iaitu prebiotik dan probiotik. Bahan ini penting untuk sistem usus dan imun yang sihat. Selain itu, multi-grain dan DHA juga memberi manfaat yang banyak untuk pertumbuhan bayi anda. Selain mempunya nutrien yang penting dan cukup untuk anak anda, HAPiHEROS ® Bijirin Bayi juga didatangkan bersama bungkusan yang kecil dan mudah, menjadikannya sesuai dibawa ke mana sahaja. 

Cubalah HAPiHEROS ® Bijirin Bayi hari ini untuk si kecil anda menikmati makanan pepejal pertama yang sedap dan berkhasiat ini! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HAPIFAM