Stand a chance to get FREE HapiNTF card in HapiHeros products!!!

Apakah maltodekstrin?

Maltodekstrin ialah serbuk putih yang diproses daripada jagung, beras, tepung kentang atau gandum. Bahan ini biasanya digunakan sebagai pemekat atau pengisi untuk menambahkan isi padu makanan proses. Maltodekstrin juga pengawet yang dapat memanjangkan hayat peragaan makanan yang dibungkus.

Kenaikan aras gula di dalam darah.

Walaupun maltodekstrin selamat dimakan, namun indeks glisemia (GI) maltodekstrin lebih tinggi daripada gula dan ini boleh meninggikan aras gula di dalam darah anak anda. Selain itu, sebuah kajian mendapati bahawa maltodekstrin boleh menyekat pembiakan probiotik di dalam sistem pencernaan lalu mengganggu fungsi sistem imun dan membuatkan kita lebih mudah diserang penyakit.

Produk yang berkhasiat untuk si wira kenit!

Maltodekstrin di dalam bijirin asas yang dimakan setiap hari oleh bayi boleh menimbulkan risiko anak anda ketagihan gula dan mendapat diabetes (kencing manis), seterusnya meninggalkan kesan yang buruk terhadap kesihatan usus dan boleh menambahkan berat badannya. Dengan misi menggalakkan kehidupan yang sihat, kami mahu mengelakkan sebarang kesan negatif yang mungkin ada terhadap si wira kenit.

Tidak perlu risau! Bijirin Bayi Semulajadi HAPIHEROS® telah diuji tidak mengandungi logam berat!

Tidak perlu risau! Bijirin Bayi Semulajadi HAPIHEROS® telah diuji tidak mengandungi logam berat!

HAPIFAM